Janik Siner napreduje u drugo kolo US Opena sa pobedom nad Mekenzijem Mekdonaldom

Janik Siner napreduje u drugo kolo US Opena sa pobedom nad Mekenzijem Mekdonaldom

Janik Siner je uspešno prošao u drugo kolo US Opena nakon pobede protiv američkog tenisera Mekenzija Mekdonalda sa rezultatom 2-6, 6-2, 6-1, 6-2. Ova pobeda dolazi u trenutku kada je Sinerova borba sa slučajem dopinga postala tema javnih rasprava.

Iako su se neki očekivali da će Siner biti izložen zvižducima zbog nedavnog skandala sa dopingu, reakcija publike bila je većinom pozitivna, uz uljudne aplauze na stadionu Artur Eš. Siner je u martu bio pozitivan na tragove anaboličkog steroida Klostebol, ali je izbegao suspenziju jer je odlučeno da je supstanca nenamerno dospela u njegov sistem preko masaže njegovog fizioterapeuta.

Tokom svoje prve javne izjave o ovom pitanju, Siner je rekao da je otpustio kondicionog trenera koji je nabavio sprej sa Klostebolom bez recepta i fizioterapeuta koji je koristio ovaj sprej na njemu. U svojim komentarima, Siner je naglasio zahvalnost publici zbog njihove podrške, rekavši: „Podrška je uvek neverovatna, zato hvala svima što ste došli, što ste ostali.“

U svom meču protiv Mekdonalda, Siner je imao težak početak, napravivši brojne greške u prvom setu koji je izgubio. Međutim, brzo se oporavio, smanjujući broj neiznuđenih grešaka i preokrenuo igru u svoju korist. Siner će u sledećem meču igrati protiv Aleksa Mikelsena.

Sinerova trenutna forma na terenu, uključujući pobede na četiri turnira ove sezone i njegov prvi Grand Slam naslov na Australijan openu, pokazuje da je spreman da nastavi sa snažnim igrama.