Incident na Lidu: Pas napao devojčicu, vlasnik suočen sa krivičnom prijavom

Incident na Lidu: Pas napao devojčicu, vlasnik suočen sa krivičnom prijavom

U petak, na plaži Lido u Zemunu, došlo je do incidenta kada je pas bez povoca napao devojčicu i povredio je. Očevici su izjavili da je pas nekontrolisano trčao po plaži, preskakajući peškire i uznemiravajući posetioce, dok je vlasnik bio prisutan, ali nije kontrolisao svog ljubimca.

Devojčica je nakon napada pregledana na Institutu za majku i dete, dok je policija identifikovala psa i njegovog vlasnika, protiv kojeg je podneta krivična prijava.

Iako na Velikom ratnom ostrvu, na kojem se nalazi plaža, postoje jasni znakovi koji zabranjuju slobodno kretanje pasa, incidenti poput ovog pokazuju da se pravila često ne poštuju. Prema važećim propisima, psi moraju biti na povocu, a opasnije rase pasa moraju imati i zaštitnu korpu.

Veterinar Vladimir Terzin naglašava da su ovakvi incidenti posledica nepoštovanja propisa i apeluje na vlasnike da vode računa o ponašanju svojih ljubimaca na javnim mestima. Komunalna milicija je zadužena za kontrolu ovih propisa, a kazne za prekršaje kreću se od 10.000 do 150.000 dinara.

Ovaj događaj podseća na važnost poštovanja pravila kako bi se osigurala sigurnost svih posetilaca na plažama i javnim površinama.