Novak Đoković izjednačio rekord Rodžera Federera na US Openu u lovu na 25. grend slem titulu

Novak Đoković izjednačio rekord Rodžera Federera na US Openu u lovu na 25. grend slem titulu

Novak Đoković je uspešno započeo svoj pohod na rekordnu 25. grend slem titulu na US Openu, pobedivši kvalifikanta Radua Albota iz Moldavije sa 6-2, 6-2, 6-4 u meču odigranom u ponedeljak uveče. Ovom pobedom, Đoković je izjednačio rekord Rodžera Federera sa 89. pobedom na Otvorenom prvenstvu SAD.

Drugi nosilac turnira, 37-godišnji Đoković, vratio se na teren prvi put od osvajanja zlatne olimpijske medalje u Parizu, poslednjeg velikog dostignuća koje je nedostajalo njegovom impresivnom rezimeu. Igrajući sa sivim rukavom preko desnog kolena koje je prošlo hirurški zahvat, Đoković je pokazao vrhunsku formu i poboljšao svoj skor u prvim kolima na US Openu na 18-0.

Đoković sada ima ukupni rezultat 89-13 na ovom prestižnom turniru, koji je osvojio četiri puta, uključujući i prošlu godinu. Poređenja radi, penzionisani Federer je imao rezultat 89-14 na US Openu, sa pet uzastopnih titula od 2004. do 2008. godine. Đokovićev naredni cilj je da se pridruži Džimiju Konorsu, koji drži rekord sa 98 pobeda na ovom turniru.

Albot, koji je rangiran kao 138. na ATP listi, nije uspeo da nadmaši svog prvoklasnog protivnika, dok Đoković nastavlja svoj pohod ka novim rekordima i istorijskim dostignućima u svetu tenisa.