Koko Gaf i Dženg Ćinven uspešno započele US Open, dok Sakkari ispada u prvom kolu

Koko Gaf i Dženg Ćinven uspešno započele US Open, dok Sakkari ispada u prvom kolu

Koko Gaf je impresivno započela odbranu titule na Otvorenom prvenstvu SAD, savladavši Varvaru Gračevu rezultatom 6-2, 6-0 u meču koji je trajao nešto više od sat vremena. Gaf je pokazala formu koja ju je prošle godine dovela do njene prve velike titule, brzo prelazeći preko dva uzastopna poraza pre dolaska u Njujork.

Dženg Ćinven, olimpijska šampionka u tenisu, takođe je prošla u sledeće kolo nakon uzbudljive pobede nad Amandom Anisimovom rezultatom 4-6, 6-4, 6-2. Dženg, koja je ove godine igrala u finalu Australijan Opena, savladala je tešku protivnicu i potvrdila svoju formu nakon osvajanja zlatne medalje u Parizu.

Marija Sakkari, 9. nosilac iz Grčke, postala je prvi eliminisani nosilac na turniru nakon što je odustala u meču protiv Kineskinje Vang Jafan, povukavši se zbog povrede ramena.

Među muškarcima, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Kasper Rud, Tejlor Fric i Ben Šelton prošli su u drugo kolo. Šelton je eliminisao bivšeg šampiona US Opena, Dominika Tima, koji je morao da se povuče zbog povrede zgloba.

Novak Đoković, branilac titule, igra svoj prvi meč protiv Radua Albota, dok se oba 1. nosioca, Iga Svjontek i Jannik Siner, očekuju na terenu u utorak. Siner je u fokusu nakon što su prošle nedelje objavljene informacije da je u martu dva puta bio pozitivan na steroide, ali je uspeo da izbegne suspenziju.