Marinika Tepić kritikuje vlast zbog zadržavanja Severine Vučković na granici

Marinika Tepić kritikuje vlast zbog zadržavanja Severine Vučković na granici

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, oštro je kritikovala zadržavanje pevačice Severine Vučković na granici prilikom njenog ulaska iz Hrvatske u Srbiju. Tepić je putem društvene mreže X postavila pitanje: „Koliko treba da si pomahnitao da izbacuješ očnjake na pop pevačicu?“, aludirajući na postupanje vlasti prema poznatoj umetnici.

Tepić je dalje optužila vlast za zloupotrebu institucija, kriminal i korupciju, te gušenje slobode medija i krađu izbora. „Izigravaš institucije koje si rasporio! Izjeo kriminalom i korupcijom! Osakatio radi gušenja slobode medija. Dokrajčio krađom izbora. Pretvorio u ovu štroku nemorala i nevaspitanja“, napisala je Tepić.

Incident se dogodio u nedelju uveče na graničnom prelazu Batrovci, gde su pripadnici srpske policije zaustavili Severinu Vučković i ispitivali je o temama poput eksploatacije litijuma u Srbiji, genocida u Srebrenici i hrvatske vojne akcije Oluja iz 1995. godine, izjavila je pevačica. Ovaj događaj izazvao je oštre reakcije u javnosti i dodatno zategao odnose između Srbije i Hrvatske.