US Open 2024: Čak ni igrači nisu sigurni ko će biti najbolji na tvrdim terenima u Njujorku

US Open 2024: Čak ni igrači nisu sigurni ko će biti najbolji na tvrdim terenima u Njujorku

Ljubitelji tenisa širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju početak poslednjeg grend slem turnira ove sezone – Ju-Es opena u Njujorku. Nepredvidljivost je u vazduhu jer ni sami igrači ne mogu sa sigurnošću predvideti šta ih očekuje na nadolazećem turniru.

Promene površina igrališta, kao i hirovi povreda i umor od sezone, dodatno doprinose neizvesnosti među teniserima. Nakon letnjih Olimpijskih igara, teniseri su prešli sa šljake na travu, pa nazad na šljaku, pre nego što su stigli na tvrde terene uoči US Opena.

Igrači se prilagođavaju izazovima koje donosi menjanje površina igrališta, kako fizički, tako i mentalno. Svako je svestan da je pred njima period u kojem će morati da se bore, čak i u danima kada se ne osećaju u potpunosti spremno.

Neki teniseri su već prošli kroz različite takmičarske događaje ove sezone, poput Olimpijskih igara ili turnira poput Sinsinatija, što dodatno utiče na njihovu formu i pripremljenost za US Open.

Uz to, statistički podaci ukazuju da je prošlo mnogo vremena otkako je bilo ko, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji, uspeo da osvoji uzastopna prvenstva na Flushing Meadowsu. Nepredvidljivost ovogodišnjeg turnira dodatno naglašava da je teško praviti bilo kakve prognoze.

Teniseri su svesni da na turniru poput Ju-Es opena, svako može da pobedi, što dodatno doprinosi uzbuđenju i raznolikosti takmičenja. Svako je fokusiran na sopstvenu pripremu i borbu za što bolje rezultate, bez obzira na prethodne rezultate ili favorizovanost.