Basketaši Srbije furioznom partijom do finala Evropskog prvenstva u Beču

Basketaši Srbije furioznom partijom do finala Evropskog prvenstva u Beču

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Beču, pošto je u polufinalu nadigrala Švajcarsku rezultatom 21:10. Srpski basketaši će za zlato igrati večeras od 18.15 protiv domaćina Austrije.

Srpski basketaši biće večeras u prilici da osvoje šestu titulu šampiona Starog kontinenta u nizu, a ukupno sedmu, pošto su izborili plasman u finale prvenstva Evrope u Beču.

Srbija je u polufinalu odigrala izuzeat meč i savladala fizički izuzetno spremnu selekciju Švajcarske.

Čvrsti srpski basketaši sprečili su na početku meča pokušaje Švajcaraca da iz reketa dođu do poena. Nesebično i lucidno su delili lopte u napadu, priuštili sebi lake koševe i rano stekli veliku prednost – 6:1.

Švajcarci se nisu predali, uspeli su pokušajima sa distance da priđu na 8:6, ali je Srbija ponovo nanizala nekoliko smisleno organizovanih napada, potom pogodila i dva šuta za dva poena i definitivno umakla na nedostižnih plus 10, nakon kojih je finiš utakmice bio samo rutina i prava prilika za poneki atraktivan potez kao što je surovo zakucavanje Strahinje Stojačića.

Srbija će večeras od 18.15 igrati za zlato protiv domaćina Austrije, koja je u prvom polufinalu ranije danas rezultatom 21:14 pobedila Litvaniju, osvajača bronze na Olimpijskim igrama u Parizu.

Meč za treće mesto u Beču zakazan je za 17.50, a sastaće se Litvanija i Švajcarska, dve ekipe koje su poražene u polufinalnim duelima.

Za Srbiju u Beču igraju Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać. U odnosu na Pariz nema Dejana Majstorovića i Mihaila Vasića.