Đoković i Alkaraz na suprotnim stranama žreba za US Open, mogući susret u finalu

Đoković i Alkaraz na suprotnim stranama žreba za US Open, mogući susret u finalu

Na žrebu za Otvoreno prvenstvo SAD, Novak Đoković i Karlos Alkaraz su smešteni na suprotne strane, što otvara mogućnost njihovog duela u još jednom velikom finalu posle Vimbldona i Olimpijskih igara u Parizu.

Alkaraz, treći nosilac, mogao bi se suočiti sa Janikom Sinerom u polufinalu. Siner je nedavno bio pozitivno testiran na anabolički steroid, ali je njegova upotreba proglašena nenamernom zbog kontaminacije tokom masaže od strane njegovog trenera. U prvom kolu, Siner će se sastati s Amerikancem Mekijem Mekdonaldom.

U ženskoj konkurenciji, prošlogodišnja šampionka Koko Gauf, postavljena kao treća nositeljka, otvara turnir protiv Varvare Gračeve iz Francuske. Gauf i 2. nosilac Arina Sabalenka mogle bi se ponovo sastati u polufinalu nakon što su igrale za titulu prošle godine.

Među zapaženim mečevima prvog kola su Naomi Osaka, koja se vraća iz porodiljskog odsustva i igra protiv 10. nositeljke Jelene Ostapenko, te Bjanka Andreesku, koja će se suočiti s petom nositeljkom Jasminom Paolini.

Olimpijske igre u Parizu 2024. donose još uzbudljivih susreta, uključujući meč između Eme Raducanu i Sofije Kenin, kao i zanimljive muške dvoboje poput Bena Šeltona protiv Dominika Tima.

Turnir počinje u ponedeljak i traje do 8. septembra, a očekuje se uzbudljivo takmičenje sa mogućim četvrtfinalnim okršajima među vrhunskim igračima.