Skoplje: Advokata ubili i opljačkali odbegli zatvorenici

Skoplje: Advokata ubili i opljačkali odbegli zatvorenici

Dvojica osumnjičenih za ubistvo kod Tržnog centra „Mavrovka“ u Skoplju su osuđenici koji su pobegli iz zatvora, potvrdilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Severne Makedonije.

Kako je objavio portal „360 stepeni“  prvoosumnjičeni za ubistvo Vasila Eftimova – 39-godišnji E.K, kome je juče u Krivičnom sudu određen pritvor od 30 dana, bio je zatvorenik u „Idrizovu“, odakle je pobegao 15. aprila ove godine.

Drugoosumnjičeni u tom slučaju A. K, koji se juče predao policiji, kako kažu iz MUP, boravio je u zatvoru „Skoplje“ u Šuto Orizarima, odakle je pobegao pre tačno mesec dana, 22. jula ove godine.

Prema Osnovnom javnom tužilaštvu Skoplje, prvposumnjičeni E. K. je u utorak, 20. avgusta, pištoljem glok, kalibra devet milimetara, koji je posedovao bez dozvole, iza tržnog centra Mavrovka „sa umišljajem i iz koristoljublja oduzeo život jednoj osobi, nakon čega je od supruge oštećenog oduzeo torbu sa laptopom i pobegao automobilom audi bez registarskih oznaka“.

Na mesta zločina je posle ubistva stiglo drugo vozilo, marke „sitroen“, belgijskih registarskih oznaka, iz kojeg je nepoznato lice izašlo i iz prtljažnika automobila žrtve izvadilo kutiju sa ručnim alatom i takođe se udaljilo.