Poskupljuje i grejanje u Kragujevcu

Poskupljuje i grejanje u Kragujevcu

ragujevčani koje greje gradska toplana, od naredne sezone, će ovu uslugu plaćati skuplje nego što je to bio slučaj do sada, ukoliko se sa odlukom Energetike saglasi Gradsko veće.

Za vlasnike stambenog prostora koji grejanje plaćaju paušalno umesto dosadašnjih 104,79 dinara po kvadratnom metru, nova cena biće 121,15 dinara.

Račune uvećane za 15,6 odsto plaćaće i vlasnici poslovnog prostora.

Potrošačima koji zagrevanje stambenog prostora plaćaju na osnovu obračunate potrošnje, a po metru kvadratnom, cena fiksnog dela povećana je sa 49,62 dinara na 55,50 dinara, dok je iznos varijabilnog povećan sa 4,54 na 5,40 dinara.

Potrošačima koji zagrevanje stambenog prostora plaćaju na osnovu obračunate potrošnje, a po kilovatu, cena fiksnog dela povećana je sa 355,25 dinara na 373,42 dinara, dok je iznos varijabilnog povećan sa 4,54 na 5,40 dinara.

Odluku o novom cenovniku za narednu grejnu sezonu Energetika je donela 7. avgusta, a kao razlog navode povećanje cene gasa.

Energetika je, da podsetimo, cene grejanja podigla poslednji put u martu prošle godine.

Od tada do danas je, kako navode u obrazloženju, gas poskupeo tri puta i to za po 10 odsto.

Nova cena je, kažu takođe, usklađena i sa cenama grejanja u ostalim gradovima Srbije.

Ovo je, inače, drugo poskupljenje komunalnih usluga koje Kragujevčane čeka od jeseni.

Stanovnici grada na Lepenici će od septembra morati da izdvoje više novca za odvoz smeća i za parkiranje, pošto je i JKP Šumadija nedavno usvojila novi cenovnik.