Fedorov: Rusi prestali da pružaju humanitarnu pomoć socijalno ugroženim stanovnicima okupiranih područja

Fedorov: Rusi prestali da pružaju humanitarnu pomoć socijalno ugroženim stanovnicima okupiranih područja

Ruski osvajači su gotovo prestali da pružaju bilo kakvu humanitarnu pomoć socijalno ugroženim stanovnicima privremeno okupiranih teritorija, rekao je guverner Zaporoške oblasti Ivan Fedorov u postu na Telegramu.

„Vidimo da se nastavlja vojna registracija svih stanovnika privremeno okupiranih teritorija. Neprijatelj je takođe skoro prestao da pruža bilo kakvu humanitarnu pomoć socijalno ugroženim slojevima stanovništva na privremeno okupiranim teritorijama. Možemo konstatovati da je životni standard u privremenoj okupaciji postaje još gore“, rekao je Fedorov.

Prema njegovim rečima, u toku je aktivno preseljenje ruskih pripadnika policije, vojnog osoblja i penzionisanih pripadnika. Oni se useljavaju u stanove i kuće onih koji su privremeno napustili okupirane teritorije i smatraju ih svojima.

Regionalni guverner je rekao da je bilo slučajeva kada su ljudi koji su dobili ruske pasoše i pristali da preregistruju svoju imovinu nacionalizovani od strane okupatora i deportovani van privremeno okupirane teritorije.