Zelenski: Sada je glavni zadatak Ukrajine da uništi što je moguće više ratnog potencijala Rusije

Zelenski: Sada je glavni zadatak Ukrajine da uništi što je moguće više ratnog potencijala Rusije

 Predsednik Volodimir Zelenski je rekao da je glavni zadatak ukrajinskih odbrambenih akcija uništavanje što većeg dela vojnog potencijala Rusije.

„Danas imamo dobre rezultate, rezultate koji su nam potrebni, u uništavanju ruske opreme kod Torecka. A ovo je više od puke odbrane Ukrajine, to je sada glavni zadatak naših odbrambenih akcija uopšte – da uništimo što veći deo ruske potencijal, potencijal za rat, kao i za izvođenje maksimalnog kontranapada, posebno, to uključuje stvaranje tampon zone na teritoriji agresora – našu operaciju u Kurskom regionu“, rekao je Zelenski u večernjem obraćanju na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, sve što nanosi gubitke ruskoj vojsci, ruskoj državi, njihovoj odbrani i njihovoj ekonomiji – sve to pomaže Ukrajini da spreči širenje rata i donese pravedan kraj ove agresije, pravedan mir za Ukrajinu.

Zelenski je izrazio zahvalnost svakoj osobi koja se bori za dobro, koja pomaže odbrani, koja radi zarad Ukrajine.

„Danas želim da odam posebnu počast našoj 100. zasebnoj mehanizovanoj brigadi u sektoru Toreck. Hvala vam, ratnici! Hvala vam na snazi. 47. i 110. odvojena mehanizovana brigada su u sektoru Pokrovsk. Vaša otpornost, vojnici, je Važan za celu Ukrajinu – naši padobranci ‘Sedamdeset devetorica’ – vojnici 66. i 67. odvojene mehanizovane brigade! Pridniprovski pravac – naši marinci, 35. brigada!“ naglasio je Zelenski.

Zelenski je u svom video obraćanju pozvao međunarodne partnere da ubrzaju logistiku najavljenih paketa vojne pomoći.