Napolija gubi od Verone sa 3-0 u svom prvom meču u Seriji A

Napolija gubi od Verone sa 3-0 u svom prvom meču u Seriji A

Antonio Konte ima mnogo posla. Konte je postao peti trener Napolija za nešto više od godinu dana kada je angažovan u junu, a u nedelju je video kako se njegov novi tim raspao sa 3-0 na Helas Veroni u svom prvom meču u Seriji A.

Dailon Livramento i Daniel Moskuera — dva puta — postigli su gol na svojim debijima u ligi i doneli pobedu Veroni prvog vikenda italijanske prvenstvene sezone, a bilo je još loših vesti za Napoli pošto je izgubio ključnog igrača Khviča Kvaratsheliju zbog povrede.

Napoli je u padu otkako je Luciano Spalletti otišao prošlog leta nakon što je klub doveo do prve titule u više od 30 godina. Južni tim je prošlu sezonu završio na 10. mestu i nadao se mnogo boljem pod Konteom, koji je do titule vodio Juventus i Inter iz Milana.

Međutim, remiziralo je 0-0 sa ekipom iz Serije B Modenom u Kupu Italije na Konteovom debiju, nakon što je prošao na penale, pre nedeljnog horor šoua u drugom poluvremenu.

Konteova ekipa je imala bolji rezultat u ranim fazama u Veroni i imala je šanse sa Mateom Politanom, Andre-Frank Angusom i Stanislavom Lobotkom pre nego što je domaći tim zamalo dao prednost u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Odbrambeni igrač Verone Martin Frese odigrao je žalosno kratak pas do golmana Lorenca Montipoa i Kvaratskhelia je utrčao na njega, ali je Džekson Čačua uleteo u herojski izlazak iz poslednjeg meča.

Kvaratskhelia je morao da ode odmah nakon toga, što je nagovestilo da mu se vrti u glavi.

Freze je nekoliko trenutaka kasnije odigrao još jedno loše dodavanje za bek, što je primoralo Montipoa da akrobatski izbije.

Verona je posle pauze izašla iz drugog tima, a Grigoris Kastanos je zavio tik uz stativu sa svojom prvom pravom šansom na meču pre nego što su domaći poveli kada je Livramento uspeo da se dovoljno na centaršut Darka Lazovića zakuca loptu u dno. desni ugao.

Anguisa je pogodila prečku u 61., ali je Verona udvostručila prednost kada je osvojila loptu u borbi na sredini terena, a Ondrej Duda je proigrao zamenu za Moskeru i pogodio Aleksa Mereta u 75. minuti.

Moskera je na terenu bila samo manje od dva minuta. Kolumbijski napadač je udvostručio svoj rezultat u prekidima pošto je odbrana Napolija ostala potpuno neobeležena.

Verona je bila jedina ekipa do sada koja je pobedila prvog vikenda. U subotu su bila četiri remija, uključujući branioca titule Inter i Milan.

Takođe u nedelju, Bolonja je remizirala 1-1 kod kuće protiv Udinezea. Roma i Lacio su igrali kasnije, protiv Kaljarija i novopromovisane Venecije.