Haland postigao gol u 100. nastupu pošto je Mančester Siti pobedio Čelsi sa 2:0 u Premijer ligi

Haland postigao gol u 100. nastupu pošto je Mančester Siti pobedio Čelsi sa 2:0 u Premijer ligi

Erling Holend obeležio je svoj 100. nastup za Mančester Siti svojim 91. golom za klub, pošto je branilac titule započeo potragu za petom uzastopnom titulom u Premijer ligi pobedom od 2:0 protiv Čelsija u nedelju.

Haland je doveo svoj tim u vođstvo u 18. minutu, a Mateo Kovačić je u 84. udario van terena i tako oštro dočekao novog trenera Čelsija Enca Maresku u njegovoj prvoj utakmici.

Posle obećavajućeg starta za Čelsi, Haland je postigao gol kada je primio loptu na ivici šesnaesterca i presekao između Levija Kolvila i Marka Kukurele pre nego što je probio loptu pored Roberta Sančeza.

Bila je to vrsta kliničke igre centarfora koja je nedostajala Čelsiju tokom većeg dela prošle sezone i ponovo u nedelju uprkos još jednom letu velike potrošnje.

Napadaču Čelsija Nikolasu Džeksonu je gol poništen neposredno pre poluvremena nakon što je nepotrebno zalutao u ofsajd, a zatim je pogodio iz blizine pravo na golmana Sitija Edersona u 61. pre nego što je isključen 18-godišnjem novajliji Marku Guiju.

Ipak, bilo je znakova ohrabrenja za Maresku, bivšeg pomoćnika Man Sitija pod Pepom Gvardiolom. Iako nijedno od devet letnjih potpisa Čelsija nije započelo utakmicu, Romeo Lavija je napravio svoj prvi start u ligi nakon što je propustio veći deo prošle sezone zbog povreda i bio je impresioniran partnerstvom na sredini terena sa Moisesom Caicedom.

Krilo Pedro Neto je ušao sa klupe u 59. da bi debitovao nakon velike novčane akcije Vulvsa i zamalo je postigao pogodak kada je bio nekoliko centimetara od niskog centaršuta Enza Fernandeza ka daljoj stativi.

Ali Kovačić je udvostručio prednost protiv svog bivšeg kluba kada je presekao visoku loptu na terenu i krenuo napred pre nego što je uputio udarac koji se ubacio preko stative.

U ranoj utakmici, Brentford je pobedio Kristal Palas sa 2-1.