Iga Svjontek i Jannik Sinner izborili su polufinale u Sinsinatiju

Iga Svjontek i Jannik Sinner izborili su polufinale u Sinsinatiju

Najbolje rangirani teniseri Iga Svjontek i Jannik Siner izborili su se za plasman u polufinale Otvorenog prvenstva u Sinsinatiju nakon izazovnih mečeva u subotu. Svjontek je nastavila svoj niz pobeda, savladavši 17-godišnju Miru Andreevu rezultatom 6-4, 3-6, 7-5, produživši svoj niz na 15 uzastopnih pobeda. U polufinalu će se suočiti sa trećeplasiranom Arinom Sabalenkom, koja je ubedljivo pobedila Ljudmilu Samsonovu sa 6-3, 6-2.

Jannik Siner je pobedio šesto rangiranog Andreja Rubljova rezultatom 4-6, 7-5, 6-4, čime je postao prvi Italijan koji se plasirao u polufinale Sinsinatija u Open eri. Siner će se u polufinalu sastati sa trećeplasiranim Aleksandrom Zverevom, koji je u napetom meču pobedio Bena Šeltona sa 3-6, 7-6 (3), 7-5. Zverev je do sada pobedio Sinera četiri puta zaredom.

Svjontek i Sabalenka su se već dva puta sastale ove godine, pri čemu je Svjontek bila uspešnija u oba finala, u Madridu i Rimu, a trenutno vodi sa 8-3 u međusobnim susretima. „Obe zaslužujemo da budemo u polufinalu i finalu, jer radimo veoma naporno“, izjavila je Svjontek, dodajući da veoma poštuje Sabalenku zbog njene borbenosti i snage.

U drugom četvrtfinalu za žene, šesto rangirana Džesika Pegula savladala je Lejlah Fernandez sa 6-2, 6-7 (1), 7-6 (3), obezbedivši svoj prvi plasman u polufinale Sinsinatija, gde će se suočiti sa Paulom Badosom, koja je pobedila Anastasiju Pavljučenkovu sa 6-3, 6-2.

Frances Tiafoe se po drugi put zaredom plasirao u polufinale nakon što se Hubert Hurkacz povukao iz meča zbog povrede. Tiafoe će igrati protiv Holgera Runea, koji je pobedio Jacka Drapera sa 6-4, 6-2.