Ronaldo postiže gol, ali Al-Nasr gubi 4-1 od Al-Hilala u Saudijskom Superkupu

Ronaldo postiže gol, ali Al-Nasr gubi 4-1 od Al-Hilala u Saudijskom Superkupu

Kristijano Ronaldo još uvek čeka svoj prvi domaći trofej u Saudijskoj Arabiji nakon što je Al-Nasr u subotu u Saudijskom Superkupu izgubio sa 4-1 od Al-Hilala.

Petostruki osvajač Zlatne lopte postigao je prvi gol neposredno pre poluvremena u sezonskom meču između šampiona Saudijske Pro lige Al-Hilala i drugoplasiranog Al-Nasra.

Međutim, 39-godišnji napadač je potom smanjio frustriranu cifru nakon što je Al-Hilal u drugom poluvremenu pogodio četiri puta u intervalu od 17 minuta, a bivši napadač Njukasla i Fulama Aleksandar Mitrović postigao je dva gola.

Ronaldo, koji se pridružio Al-Nasru u decembru 2022. i postavio rekord lige prošle sezone sa 35 golova, postigao je iz neposredne blizine u 44. minutu nakon što ga je Abdulrahman Ghareeb pogodio.

Sergej Milinković-Savić je u 55. povisio rezultat od 1-1, poentirao iz samog prostora, a Mitrović je potom dva puta za šest minuta postigao gol. Brazilsko krilo Malkom dodao je četvrtu Al-Hilalu i tako šampionu lige doneo drugu uzastopnu pobedu u Superkupu.

U drugom poluvremenu smo pokazali koliko smo dobri“, rekao je Mitrović. „Imali smo problema u prvom poluvremenu, a onda smo se promenili u drugom. Ostali smo mirni i dobar je osećaj dobiti trofej na početku sezone.

Al-Hilal, koji još uvek čeka da se Nejmar vrati nakon povrede ligamenata kolena zbog koje je Brazilac ostao van terena od prošlog oktobra, sledeće subote počinje odbranu titule protiv Al-Okhduda. Al-Nasr se bori protiv Al-Raeda dva dana ranije.