Tramp nastavlja sa napadima na Haris i Bajdena tokom mitinga u Pensilvaniji

Tramp nastavlja sa napadima na Haris i Bajdena tokom mitinga u Pensilvaniji

Bivši američki predsednik Donald Tramp je u subotu nastavio da usmerava svoju kampanju na ekonomiju, ali je njegov govor u severoistočnoj Pensilvaniji često skretao u lične napade i uvrede. Tramp je uporedio svoju fizičku pojavu sa potpredsednicom Kamalom Haris, dok je izneo kritike na račun predsednika Džoa Bajdena i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Tramp je tokom mitinga napao demokrate zbog inflacije i koristio priliku da se obrati svojoj publici bez telepromptera, rekavši: „Džo Bajden nas mrzi.” Njegov cilj je bio da pridobije podršku konzervativnih birača bele radničke klase u ključnoj državi kao što je Pensilvanija.

Trampov govor je usledio dok se demokrate spremaju za svoju nacionalnu konvenciju koja počinje u ponedeljak u Čikagu, gde će biti predstavljen kandidat za potpredsednika Kamala Haris. Tramp je kritikovao Haris zbog njenog smeha i izneo negativne komentare o njenim predlozima u vezi sa ekonomijom, upoređujući ih sa merama u komunističkim zemljama. Pritom je izrazio sumnju zašto Haris nije rešavala inflaciju od kada je stupila na dužnost.

Tramp je takođe kritikovao Haris zbog njenog stava prema frakingu, procesu vađenja nafte i gasa, i predviđao finansijsku propast za Pensilvaniju ako ona pobedi. On je optužio demokrate da samo govore o ekonomiji, dok su suštinski nedelotvorni u rešavanju problema.

U međuvremenu, guverner Pensilvanije Ostin Dejvis istakao je da energija među biračima ide u korist Haris, dok je Trampova kampanja bila obeležena brojnim ličnim napadima. Haris planira obilazak autobusa u Pitsburgu i drugim mestima, dok Tramp planira posetu fabrici u Jorku.

Trampov miting u Pensilvaniji je bio njegov peti u ovom okrugu, gde je ranije imao uspeha. Dok je Tramp privukao podršku radničke klase, neki demokratski pristalice u tom području smatraju da je Haris donela novu energiju i entuzijazam.

Robert A. Bridi, radnik iz Pensilvanije, izrazio je podršku Trampu, naglašavajući njegovu borbu za radničku klasu i nezadovoljstvo sa demokratskim stavovima. On je rekao da je Tramp čovek koji ne “petlja” i vodi računa o poslu, i dodao da će nastaviti da ga podržava uprkos pokušajima njegovih prijatelja da ga uvere da glasa za demokrate.