Leverkuzenu kasni golovi i penal pogodak donose Superkup Nemačke, Dortmund uspešno startuje

Leverkuzenu kasni golovi i penal pogodak donose Superkup Nemačke, Dortmund uspešno startuje

Bajer iz Leverkuzena nastavlja sa svojim veštinama kasnih golova i ove sezone. U subotu, Patrik Šik je izjednačio u 88. minutu, obezbedivši rezultat 2:2, dok je Leverkuzen pobedio Štutgart sa 4:3 u izvođenju penala za osvajanje Superkupa Nemačke.

Iako se Superkup često smatra najmanje važnom titulom, oba tima su igrala sa velikim intenzitetom. Sudija Tobias Stieler je izdao brojne žute kartone, a debitant Leverkuzena, Martin Terijer, bio je isključen zbog povrede koju je izazvao Ermedin Demirović iz Štutgarta.

Viktor Bonifacije je doveo Leverkuzen u rano vođstvo, ali je Enco Millot brzo izjednačio za Štutgart, dok je Deniz Undav stavio Štutgart u vođstvo od 2-1 u 63. minutu. Trener Leverkuzena, Ćabi Alonso, poslao je Šika, Florijana Virca i Džeremija Frimponga da pojačaju napad, što se isplatilo kada je Šik izjednačio u 88. minutu.

U izvođenju penala, golman Leverkuzena Lukaš Hradecki je spasio pokušaj Fransa Kreciga, a Silas je promašio odlučujući penal za Štutgart. Ovo je bila prva utakmica nemačkog Superkupa bez Bajerna iz Minhena od 2011. godine.

Ultrasi iz Leverkuzena i Štutgarta su bojkotovali utakmicu u znak protesta zbog promena u rasporedu utakmica Kupa Nemačke.

U drugom događaju, Nuri Sahin je uspešno debitovao kao trener Borusije Dortmund sa pobedom od 4-1 nad četvrtoligašem Feniks Libekom. Nova pojačanja, uključujući Paskala Grossa, Valdemara Antona, Jana Couta i Maksimilijana Bejera, takođe su debitovala.

Sahin, bivši igrač Dortmunda, prešao je iz pozicije pomoćnog trenera u ulogu glavnog trenera nakon što je Edin Terzić podneo ostavku. Dortmund je započeo sezonu snažno, sa Grosom koji je postigao gol i asistirao za Antonov početni gol, dok su Emre Can i Julian Brandt dodali još golova. Žilijen Duranvil je postavio konačan rezultat na 4-1.

Timovi Bundeslige poput Union Berlina, Frajburga, Borusije Menhengladbah, Lajpciga i prošlosezonski finalista Kajzerslautern pobedili su protivnike iz nižih liga. Holštajn Kil, koji je unapređen, takođe je pobedio. Bajern Minhen je prošao u drugo kolo pobedom od 4-0 nad drugoligašem Ulmom.