Donald Tramp okuplja birače u Pensilvaniji, suočava se s izazovima od strane Kamale Haris

Donald Tramp okuplja birače u Pensilvaniji, suočava se s izazovima od strane Kamale Haris

Donald Tramp je u subotu održao miting u severoistočnom delu Pensilvanije, gde se nada da će privući podršku konzervativnih, belih birača radničke klase. Ova oblast, poznata po industrijskoj prošlosti, bila je ključna za Trampove pobede u 2016. i 2020. godini. Tramp je iskoristio priliku da kritikuje ekonomsku politiku potpredsednice Kamale Haris, povezavši je s inflacijom i njenim prethodnim stavovima o frakingu.

Ovaj miting dolazi uoči nacionalne konvencije demokrata koja počinje u ponedeljak u Čikagu i predstavlja prvu veliku priliku za Haris da se predstavi kao kandidata, nasledivši Džoa Bajdena. Tramp je optužio Harisovu za cenzuru i upotrebio narodne kritike kako bi dodatno podrio njenu kandidaturu.

Dok Tramp nastavlja da naglašava svoje uspone među radničkim biračima, Haris planira obilazak autobusa kroz Pensilvaniju, počevši od Pitsburga. Politička scena u Pensilvaniji pokazuje živahnu dinamiku, sa demokratskim biračima koji se sve više okreću Harisovoj, dok Trampov tim nastavlja da se fokusira na ekonomsku nezadovoljstvo i radničku klasu.

Iako su demokrate u Pensilvaniji prepoznale izazove, guverner Ostin Dejvis je istakao da je energija u korist Harisove „dramatično porasla“. S druge strane, Trampov podržavalac, Robert A. Bridi, naveo je da i dalje vidi Trampa kao „borca“ za radničku klasu, uprkos kritikama i izazovima.

Politička borba u Pensilvaniji, posebno u industrijskim delovima, ostaje ključna za obe strane u predstojećim izborima.