Kadirov poziva Maska u Rusiju nakon što je snimljen kako vozi mitraljez montiran na sajber kamion

Kadirov poziva Maska u Rusiju nakon što je snimljen kako vozi mitraljez montiran na sajber kamion

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov pozvao je u subotu generalnog direktora Tesle Elona Maska u Rusiju nakon što je snimljen za volanom jednog od sajber kamiona kompanije koji je montiran sa mitraljezom.

U snimku objavljenom na Kadirovljevom Telegram kanalu, samozvani moćnik je viđen kako vozi Cibertruck od nerđajućeg čelika u ležernu vožnju pre nego što je stajao na mitraljezu postavljenom u krevetu kamiona, prekrivenom pojasevima sa municijom.

Kadirov, koji vlada Čečenijom, republikom u sastavu Ruske Federacije, opisao je to vozilo kao „nesumnjivo jedan od najboljih automobila na svetu. Bukvalno sam se zaljubio.”

Takođe je rekao da će pokloniti vozilo ruskim snagama koje se bore u invaziji na Ukrajinu. „Nije uzalud ovo zovu sajber zver“, rekao je on. „Siguran sam da će ova zver doneti mnogo koristi našim trupama.

Kadirov, koji je sankcionisan od strane SAD nakon što je povezan sa brojnim kršenjima ljudskih prava, rekao je da je kamion dobio od Maska, iako to nije nezavisno potvrđeno. Poruke ostavljene sa Teslom tražeći komentar nisu odmah vraćene.

Kadirov je takođe iskoristio video klip da pozove Maska u Čečeniju.

„Mislim da ruskom Ministarstvu spoljnih poslova ne bi smetalo takvo putovanje“, rekao je on. „I, naravno, čekamo vaša nova dešavanja koja će nam pomoći da završimo našu specijalnu vojnu operaciju (u Ukrajini).