Putnici gradskog prevoza se žale na bahate vozače: Kompanije reaguju na prijave

Putnici gradskog prevoza se žale na bahate vozače: Kompanije reaguju na prijave

Putnici gradskog prevoza se sve više žale na vozače zbog neprimerenog ponašanja, uključujući razgovore mobilnim telefonom tokom vožnje, kasnjenje, naglo kočenje i brzo voženje. Iako poslodavci tvrde da mnoge od tih žalbi nisu osnovane, priznaju da postoje slučajevi suspenzije i otkaza.

Na raskrsnici Ulice Dimitrija Tucovića i Bulevara despota Stefana, jedan vozač je dobio pohvalu zbog strpljenja, čekajući putnike da stignu iz hladovine. Međutim, drugi vozači su opisani kao bahati, što je izazvalo brojne žalbe.

Sve prijave se upućuju Gradskom saobraćajnom preduzeću i detaljno proveravaju. Postoje kamere u vozilima koje pomažu u proveri navoda, a putnici koji su u pravu dobijaju obaveštenje o ishodu disciplinskog postupka. Iako se većina prijava odnosi na vozače u privatnom sektoru, preduzeće ih prosleđuje odgovarajućim poslodavcima.

Na sajtu JKP „Naplata prevozne usluge“ dostupna je aplikacija za prijave, a njen sadržaj pregledaju organizatori prevoza. Pojedini putnici izražavaju mišljenje da su strani vozači često ljubazniji od domaćih.

Putnici su podsećeni da prilikom prijavljivanja kršenja pravila ostave tačne podatke, jer se mnoge prijave za naglo kočenje i brzo voženje odbacuju zbog nedostatka dokaza. Savetuje se da umesto gledanja u telefone, putnici obrate pažnju na saobraćaj. Autobusi se kreću sporije od presečnih 12 kilometara na sat, koliko se kreće tramvaj.

Svaka prijava se detaljno proverava i služi kao upozorenje prevozniku, jer je bezbednost svih putnika prioritet.