Bajern bez problema, dok su ostali klubovi išli na produžetke i penale u Kupu Nemačke

Bajern bez problema, dok su ostali klubovi išli na produžetke i penale u Kupu Nemačke

U petak, Bajern Minhen je lako prošao dalje u Kupu Nemačke, pobedivši drugoligaša Ulma rezultatom 4:0. Tomas Miler je briljirao sa dva gola u prvih 15 minuta, dok su Kingsli Koman i Hari Kejn dodali još dva pogotka kasnije u utakmici. Ovo je bila prva takmičarska utakmica za novog trenera Vinsenta Kompanija, koji je započeo sezonu sa ubedljivom pobedom.

Međutim, ostala tri bundesligaška tima su imala teže putovanje do sledeće faze takmičenja.

Hofenhajm je morao da se pomuči da bi prošao trećeligaša Vurcburger Kikersa. Nakon što je Hofenhajm zaostao u prvih 11 minuta, autogol osam minuta kasnije izjednačio je rezultat i odveo utakmicu u produžetke. Vurcburg je ponovo poveo u 100. minutu, ali je Marijus Bulter izjednačio u 107. minutu i postavio sve na penale. Hofenhajm je pobedio u raspucavanju rezultatom 5-3, s jedinom greškom kapitana Vurcburga Dominika Majzela.

Sent Pauli je jedva izbegao neuspeh protiv četvrtoligaša Halešera. Halešer je vodio 2-1 sve do 94. minuta, kada je Adam Dvigala izjednačio za Sent Pauli. U produžecima, zamena Lars Ricka postigao je pobednički gol u 110. minutu, donoseći pobedu od 3-2 za klub iz Hamburga.

Majnc je bio na ivici isključenja protiv trećeligaša Vehena Visbadena. Nakon što je Majnc izgubio 1-0, golovi kapitena Džonatana Burkarta i vezista Nadiema Amirija u produžecima obezbedili su pobedu od 3-1.