PSŽ otvara eru posle Mbapea pobedom od 4-1 u Le Avru u francuskoj ligi

PSŽ otvara eru posle Mbapea pobedom od 4-1 u Le Avru u francuskoj ligi

Pari Sen Žermen je svoju eru posle Kilijana Mbapea započeo pobednički u petak pobedivši Le Havr sa 4-1 u prvom meču francuske lige. Međutim, rezultat je bio ugodniji nego što je predstava sugerisala, a poslednja tri gola PSŽ-a stigla su u poslednjih pet minuta.

Pariski klub je dominirao francuskim fudbalom sa 10 titula prvaka u poslednjih 12 sezona, ali se obnavlja nakon što je Mbappe otišao u Real Madrid na leto. Ima jedan od najmlađih timova u ligi ove sezone i kladi se da bi nova generacija mogla da preuzme više odgovornosti u odsustvu Mbappea.

Utakmicu u petak započeo je domaćim 16-godišnjim Ibrahimom Mbajeom na levom krilu i poveo posle samo tri minuta zahvaljujući golu 23-godišnjeg južnokorejskog napadača Li Kang-ina.

Randal Kolo Muani je pogodio prečku posle 25 minuta, ali kada je došao drugi gol, bio je na drugom kraju. Gautier Lloris, brat francuskog golmana Huga, osvajača Svetskog prvenstva, izjednačio je posle 48 minuta, a samo video pregled sprečio je domaćina da povede nakon što je Josue Casimir pogodio mrežu pet minuta kasnije.

PSŽ je sve više pritiskao kako je meč odmicao, ali tek u 85. minutu Usman Dembele je ponovo poveo goste ispred sebe. Treću je minut kasnije dobio 21-godišnji Bredli Barkola, a četvrtu je dodao Kolo Muani sa bele tačke u poslednjem minutu meča. Još jedan mladić, 19-godišnji Žoao Neves, upisao je dve asistencije.