Kamala Haris predstavila niz ekonomskih predloga za smanjenje troškova života

Kamala Haris predstavila niz ekonomskih predloga za smanjenje troškova života

Potpredsednica SAD Kamala Haris objavila je sveobuhvatan set ekonomskih predloga usmerenih na smanjenje poreza i snižavanje cena osnovnih potrepština kao što su hrana i stanovanje. Govoreći u Severnoj Karolini, Haris je naglasila da će izgradnja srednje klase biti ključni cilj njenog predsedničkog mandata, obećavajući mere koje uključuju saveznu zabranu povećanja cena hrane, avans od 25.000 dolara za kupce kuća po prvi put, i povećanje poreskih olakšica za porodice sa srednjim i nižim prihodima.

Haris je kritikovala ekonomsku politiku Donalda Trampa, nazivajući njegove predloge, poput visokih carina na uvezenu robu, „nacionalnim porezom na svakodnevne proizvode“. Ona je upozorila da bi Trampove politike dodatno povećale već visoke cene, dok njeni predlozi imaju za cilj olakšanje troškova života.

Iako su Harisovi predlozi naišli na otpor republikanaca, ona se nada da će njena ekonomska agenda privući birače koji su suočeni s finansijskim pritiscima. U svom govoru, Haris je istakla da njeni planovi predstavljaju nastavak prioriteta Bajdenove administracije, ali s većim fokusom na smanjenje troškova života.