Hapšenje vođe peruanske bande u Njujorku: Osumnjičen za ubistvo 23 osobe

Hapšenje vođe peruanske bande u Njujorku: Osumnjičen za ubistvo 23 osobe

Južnoamerički bos Đanfranko Tores-Navaro, koji je tražen zbog ubistava najmanje 23 osobe u Peruu, uhapšen je ove nedelje u Njujorku zajedno sa svojom devojkom Mišel Sol Ivanne Ortiz Ubilus. Njihovo hapšenje okončava međunarodnu potragu koja je trajala mesecima. Tores-Navaro je ilegalno ušao u SAD preko granice između Teksasa i Meksika u maju ove godine, a američke imigracione vlasti su ga tada pustile uz obavezu da se pojavi na imigracionim postupcima.

Tores-Navaro je lider bande „Los Killers de Ventanilla i Callao“ koja je odgovorna za seriju nasilnih zločina u Peruu, uključujući ubistva rivalskih vođa i njihove porodice. Banda je koristila nasilje kako bi osigurala kontrolu nad iznudom građevinskih kompanija u oblastima duž pacifičke obale Perua.

Peruanske vlasti nisu naredile međunarodno hapšenje Tores-Navara i Ortiz Ubilus do 3. jula, dok su američke vlasti započele akciju njegovog hapšenja 8. jula.

Nakon hapšenja, Tores-Navaro je smešten u federalni pritvorski objekat u Njujorku, dok njegova partnerka Ortiz Ubilus čeka obradu u centru za pritvor u Pensilvaniji. Očekuje se da će oboje biti deportovani u Peru osim ako ne budu optuženi u SAD.