3 kluba iz Bundeslige za dlaku izbegavaju preokret u Kupu Nemačke

3 kluba iz Bundeslige za dlaku izbegavaju preokret u Kupu Nemačke

Tri kluba iz Bundeslige izborila su plasman u drugo kolo Kupa Nemačke u petak, ali su svi morali proći kroz dodatne napore da bi savladali protivnike iz nižih liga.

Hofenhajm je bio na ivici eliminacije protiv trećeligaša Vurcburger Kikersa. Vurcburger je poveo već u 11. minutu, ali autogol osam minuta kasnije omogućio je Hofenhajmu da uvede utakmicu u produžetke. Vurcburger je ponovo poveo u 100. minutu, no Marijus Bulter iz Hofenhajma izjednačio je u 107. minutu, što je odvelo meč u penal-seriju. Kapiten Vurcburga, Dominik Majzel, bio je jedini koji je promašio sa bele tačke, što je Hofenhajmu donelo pobedu sa 5-3 u penalima.

Sent Pauli, prošlosezonski šampion druge lige, bio je na ivici eliminacije protiv četvrtoligaša Halešera. Halešer je vodio sa 2-1 sve do 94. minuta kada je Adam Dvigala izjednačio za Sent Pauli. Lars Ricka je postigao pobednički gol u 110. minutu, donoseći Sent Pauliju pobedu od 3-2.

Majnc je uspeo da preokrene situaciju nakon što je gubio sa 1-0 protiv trećeligaša Vehena Visbadena. Golovi kapitena Džonatana Burkarta i Nadiema Amirija u produžecima osigurali su pobedu od 3-1 za Majnc.

Kasnije u petak, Bajern iz Minhena će u svojoj prvoj takmičarskoj utakmici pod novim trenerom Vinsentom Kompanijem pokušati da izbegne slične poteškoće protiv trećeligaša Ulma.