Donald Tramp organizuje konferenciju za novinare dok pojačava kritiku Kamale Haris

Donald Tramp organizuje konferenciju za novinare dok pojačava kritiku Kamale Haris

Bivši američki predsednik Donald Tramp najavio je konferenciju za novinare u svoj golf klub u Nju Džersiju – svoju drugu konferenciju za novinare u poslednjih nekoliko nedelja. Ovaj potez dolazi dok se Tramp priprema za predstojeću Nacionalnu konvenciju demokrata, koja će se održati sledeće nedelje.

Tramp je tokom prethodnih dana iskoristio priliku da pojača svoju kritiku prema potpredsednici Kamali Haris zbog njenog ograničenog kontakta s medijima otkako je predsednik Džo Bajden završio svoju kampanju za reizbor i podržao je kao njegovu potencijalnu naslednicu. Haris je bila vrlo suzdržana u interakciji sa novinarima, što je dovelo do Trampove kritike.

On je izrazio frustraciju zbog odluke demokrata da umesto Bajdena na vrhu svoje predsedničke liste postave Haris, iako je Haris tokom svoje karijere bila meta kritike, posebno zbog njenog rada u San Francisku kao okružni tužilac. Tramp je u svojim izjavama ocrnio San Francisko i doveo u pitanje Harisovu inteligenciju, nazivajući je „smešnom“ i optužujući demokrate za „političku korektnost“.

Nova anketa koju je sprovedeo Centar za istraživanje javnih poslova Associated Press-NORC pokazuje da veći broj Amerikanaca veruje Trampu u pitanjima ekonomije i imigracije, u poređenju s Harisom, što je Tramp iskoristio da ojača svoj argument za povratak u Belu kuću.