Princ Hari i Megan Markle stižu u Kolumbiju na poziv potpredsednika Fransije Markesa

Princ Hari i Megan Markle stižu u Kolumbiju na poziv potpredsednika Fransije Markesa

Princ Hari i njegova supruga Megan Markle doputovaće u četvrtak u Kolumbiju na poziv potpredsednika Fransije Markesa. Ovo je prvi put da par poseti ovu južnoameričku zemlju. Tokom boravka, koji će trajati do vikenda, učestvovaće na nekoliko događaja u prestonici Bogoti, kao i u Kartaheni i Kali.

Njihova poseta počinje konferencijom za štampu potpredsednika Markesa, gde će biti obelodanjeni detalji o svrsi njihove posete. U saopštenju nije navedeno da li će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa davati izjave.

Hari i Megan će posetiti školu u Bogoti gde će komunicirati sa učenicima koji istražuju digitalni pejzaž i njegove efekte na društvo. Takođe će prisustvovati forumu o bezbednim digitalnim okruženjima, koji organizuje potpredsedništvo Kolumbije u saradnji sa Arčevel fondacijom, koju vode Hari i Megan.

Forum će se fokusirati na potrebu za odgovornom tehnološkom praksom, posebno u globalnom jugu gde je uticaj tehnologije posebno snažan. Detalji o aktivnostima za subotu i nedelju biće objavljeni naknadno.