Saudijski fond nudi milijardu evra Vinisijusu za prelazak u Saudijsku Arabiju

Saudijski fond nudi milijardu evra Vinisijusu za prelazak u Saudijsku Arabiju

Saudijski fond za javna ulaganja (PIF) šokirao je svetsku sportsku zajednicu ponudom od milijardu evra zvezdi brazilske reprezentacije i madridskog Reala Vinisijusu. PIF, koji je većinski vlasnik fudbalskih klubova Al-Hilal, Al Nassr i Al-Ahli, navodno je ponudio 24-godišnjem Vinisijusu petogodišnji ugovor vredan 200 miliona evra po sezoni, uz dodatne bonuse.

Pored ovog astronomskog ugovora, Vinisijusu bi bio ponuđen i poseban 10-godišnji ambasadorski ugovor za predstojeće Svetsko prvenstvo 2034. godine, koje će se održati u Saudijskoj Arabiji. Ovi uslovi i finansijski detalji još uvek nisu finalizovani, prenosi Hina.

Iako zvanična ponuda još nije dostavljena, Vinisijus nije odbacio ovaj potez i dao je PIF-u dozvolu da pregovara sa Real Madridom.

Najveći transfer u svetskom fudbalu do sada bio je prelazak Nejmar iz Barselone u Pari Sen Žermen za 222 miliona evra 2017. godine. Kristijano Ronaldo trenutno je najplaćeniji igrač u Saudijskoj Arabiji i svetskom fudbalu, zarađujući oko 200 miliona evra godišnje u Al Nassru.