Tramp i Mask razgovaraju o pokušaju atentata i deportacijama tokom intervjua na X-u

Tramp i Mask razgovaraju o pokušaju atentata i deportacijama tokom intervjua na X-u

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, je nedavno održao javni razgovor na popularnoj društvenoj medijskoj platformi, prethodno poznatoj kao Tviter, gde je detaljno progovorio o svojim iskustvima, uključujući pokušaj ubistva. Tokom razgovora koji je pratila tehnička greška, Tramp je izneo planove o masovnoj deportaciji, nazivajući je najvećom u istoriji SAD.

Elon Mask, vlasnik X-a i prethodno kritičar Trampa, izrazio je podršku republikanskom kandidatu, ističući važnost čvrstine lidera za nacionalnu bezbednost. Ovo neočekivano partnerstvo je naglasilo promene u političkom pejzažu SAD, posebno nakon zabrane Trampa na prethodnoj platformi zbog širenja dezinformacija koje su doprinele napadu na Kapitol 2021. godine.

Iako je veći deo razgovora bio posvećen Trampovim prethodnim događajima, poput pokušaja ubistva i pitanjima ilegalne imigracije, sastanak je takođe bio prilika za bivšeg predsednika da direktno komunicira sa potencijalno milionima birača putem X platforme. Međutim, tehnički problemi su obeležili početak razgovora, što je rezultiralo frustracijom među Trampovim pristalicama.

Elon Mask je prethodno izrazio sumnje u Trampovu sposobnost za drugi predsednički mandat, ali je kasnije podržao bivšeg lidera, čak radeći privatno na podršci pro-Trampovom super PAC-u. Ova podrška dovela je do istrage izbornih zvaničnika zbog navodnih obmanjujućih aktivnosti u prikupljanju podataka od birača.

Uz Maskovo vođstvo Tesle, Tramp je ublažio kritike o električnim vozilima, a njegov povratak na Maskovu platformu označio je novu fazu u njihovom odnosu, koji se transformisao iz rivalstva u neobično partnerstvo.