Sednica odbornika Topole na Preobraženje – o restrikcijama vode ni reči

Sednica odbornika Topole na Preobraženje – o restrikcijama vode ni reči

Četvrta sednica Skupštine opštine Topola biće održana na Preobraženje 19. avgusta. Na dnevnom redu će biti 18 tačaka, ali se ne pominju rešenja za restrikcije vode koje pogađaju varoš Topolu i sela od 10. jula 2024. godine.

Sednica SO Topola biće održana u devet časova u sali Centra za kulturu (bioskop) Topola.

Danas je održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije, koju je za portal N1 komentarisala opoziciona odbornica Dragana Marinković (SSP).

„Vanredna sednica Opštinskog štaba donela je zaključke da se i pored dosadašnjih restrikcija snabdevanje vodom pogoršava. U ovih 12dana avgusta sva sela koja su priključena na gradski vodovod imala su vodu po dva dana-Vinča, Plaskovac , Lipovac, Mitrovčić , Vaganac, Meterize i Žabare, što je nedovoljno na ovim tropskim temperaturama. U Topoli je situacija nešto bolja, radnim danima se isključuje voda od 22 časa do 6 sati sutradan, a vikendom restrikcije traju nešto duže“, rekla je odbornica Dragana Marinković.

Odbornica Marinković naglašava da se u dnevnom redu 4. sednice SO Topola ne pominje najveći aktualni problem u opštini pod Oplencom.

„Redovna sednica Skupštine opštine Topola i predlagači dnevnog reda ignorišu ono najvažnije. Vodu. Nema ni reči o restrikcijama vode, odnosno nema ni reči o trenutno najvećem problemu u našoj opštini. Tek za 2025. godinu je planirano puštanje u rad sedam bušotina. Već smo dolazili u situaciju da restrikcije traju i do početka januara i prosto je neverovatno da na vlastitim greškama lokalna vlast apsolutno ništa nije naučila pa se ista situacija ponavlja iz godine u godinu“, dodale je Dragana Marinković (SSP).

Ona zaključuje da je “ situacija sa vodosnabdevanjem Topole alarmantna i uopšte nije optimistična za građane jer je teško, posebno na selu jer su mnogim ljudima presušili bunari a kopanje novih prilično košta“.

Na 4. sednici SO Topola biće potvrđeni mandati dvojici odbornika, oni će položiti zakletve, glasaće se o opštinskim nagradama i zahvalnicama i o završnom računu budžeta Topole za 2023. godinu.