Letsile Tebogo uzeo zlato na 200 metara, Keni Bednarek srebro a Noa Lajls osvojio bronzu

Letsile Tebogo uzeo zlato na 200 metara, Keni Bednarek srebro a Noa Lajls osvojio bronzu

U četvrtak je Noa Lajls doživeo poraz u finalu trke na 200 metara, gde je osvojio bronzanu medalju drugi put uzastopno u ovoj disciplini. Na vrhu pobedničkog postolja našao se Bocvanac Letsile Tebogo, koji je osvojio zlato sa vremenom od 19,46 sekundi, što je četvrto najbrže vreme u istoriji. Američki sprinter Keni Bednarek završio je na drugom mestu sa vremenom od 19,62 sekundi, dok je Lajls, koji je pre četiri noći pobedio na 100 metara, trčao za 19,70 sekundi.

Nakon trke, Lajls je pao na leđa i sedeo dok su lekari stigli da mu pruže pomoć. Kasnije je uklonjen sa staze u invalidskim kolicima. Ovaj poraz dolazi nakon što je Lajls pobedio u istoj disciplini na Olimpijadi u Tokiju 2021. godine, gde je osvojio zlato. Iako je bio jedan od favorita, Tebogo je dominirao od početka do kraja trke, dok Lajls nije uspeo da postigne svoj poznati snažni završetak.

U polufinalu je Lajls završio drugi i preskočio sastanak sa novinarima kako bi se posvetio medicinskoj pomoći. Njegov trener je izvestio da je sprinter dobro, ali je jasno da je povreda uticala na njegovu izvedbu u finalu.

Tebogo je potvrdio svoju reputaciju kao jedan od najbržih sprintera na svetu, dok je Bednarek još jednom pokazao svoju konstantnost na velikim takmičenjima. Lajls će, uprkos bronzanoj medalji, morati da se pomiri sa gubicima na svom putu ka Olimpijadi.