Holandija pobedila Nemačku za zlato u hokeju na travi na Olimpijskim igrama u Parizu

Holandija pobedila Nemačku za zlato u hokeju na travi na Olimpijskim igrama u Parizu

Holandija je osvojila zlato u muškom hokeju na travi na Olimpijadi u Parizu, pobedivši Nemačku u finalu koje je odlučeno nakon raspucavanja. Utakmica je završena rezultatom 2-1 u raspucavanju, koje je privremeno prekinuto kada se prskalica nenadano upalila početkom drugog poluvremena.

U uzbudljivom finalu, Holandija je povela 1-0 nakon što je kapiten Thierri Brinkman postigao gol. Nemačka je izjednačila zahvaljujući Tisu Princu, ali je konačni trijumf Holandije obezbedio Duco Telgenkamp svojim zlatnim golom u raspucavanju. Proslava na terenu bila je prekinuta zbog tuče između igrača, ali je trenutak uslijedio ubrzo nakon što su zvaničnici razdvojili timove.

Ovo je prva zlatna medalja za Holandiju u muškom hokeju na travi na Olimpijadi od 2000. godine i treća u istoriji zemlje. Ženski tim Holandije takođe se priprema za svoje finale protiv Kine koje se igra u petak uveče.

Indija je osvojila bronzu u muškom hokeju na travi pobedivši Španiju sa 2-1, obeležavajući drugu uzastopnu Olimpijadu na kojoj su osvojili medalju u ovom sportu. Kapiten Harmanprit Singh izrazio je ponos zbog istorijskog uspeha, dok je golman PR Sreejesh potvrdio povlačenje iz reprezentacije u 36. godini, ističući da je ovo pravo vreme za završetak karijere.