Lin Ju-ting se plasirala u borbu za zlato na Olimpijadi u Parizu uprkos kontroverzi

Lin Ju-ting se plasirala u borbu za zlato na Olimpijadi u Parizu uprkos kontroverzi

Tajvanska bokserka Lin Ju-ting napredovala je do borbe za zlatnu medalju u ženskoj pero kategoriji na Olimpijadi u Parizu, pobedivši Esru Iildiz Kahraman iz Turske sa 5:0 u svom trećem uzastopnom meču. Ova pobeda dolazi u trenutku kada se Lin suočava sa široko rasprostranjenim ispitivanjem zbog kontroverzi oko njenog polu, izazvanih prošlogodišnjom odlukom Međunarodne bokserske asocijacije da je diskvalifikuje sa svetskih šampionata.

Lin će se u subotu boriti za zlatnu medalju, dok su njenom uspehu prethodile slične pobede alžirske bokserke Imane Khelif u poluteškoj kategoriji. Iako su obe bokserke doživele negativne posledice odluke IBA, one su na Olimpijadi pokazale izvanredne performanse.

U svojoj poslednjoj borbi, Lin je demonstrirala superiornu tehniku i upotrebu dometa da bi prevazišla Kahramana, koji je pokušao da se nametne fizičkim napadima. Lin je ostala strpljiva i precizna, pobedivši na osnovu tehnike i taktike.

Nakon borbe, Lin je u tipičnom sportskom duhu pozdravila publiku, dok su se njeni protivnici ponašali u skladu sa pravilima fair play-a. Lin i Khelif, uprkos kontroverzama, nastavljaju da briljiraju u svojim disciplinama i pokazuju izuzetne rezultate na Olimpijadi.