Opozicija u Kragujevcu tvrdi da je termin Trkuljinog koncerta namerno poklopljen sa demonstracijama protiv Rio Tinta

Opozicija u Kragujevcu tvrdi da je termin Trkuljinog koncerta namerno poklopljen sa demonstracijama protiv Rio Tinta

Lider pokreta „Za Kragujevac – Znamo se“ Miroslav Stojanović Džiga saopštio je da je vreme početka današnjeg koncerta muzičara Slobodana Trkulje na Đačkom trgu u tom gradu tri puta menjano, kako bi se poklopilo sa protestom zbog najave iskopavanja litijuma.

Stojanović je u saopštenju ocenio da je „sramotno i bezobrazno“ to što se u Kragujevcu koncert zakazuje u vreme održavanja protesta.

Koncert je najpre bio zakazan za večeras u 20 časova, zatim je termin izmenjen na 19 časova, a prema poslednjoj izmeni biće održan sa početkom u 18.30.

„Protest koji je zakazan za danas u 19 sati nije politički skup, tiče se svih nas i naše dece, zato je svima mesto na platou ispred Robne kuće. Pozivam sve Kragujevčane da dođu večeras na plato Robne kuće i da pokažemo da Kragujevac i Šumadiju ima ko da brani i da voda, vazduh i zemlja za nas nemaju cenu“, naveo je Stojanović.

Uoči održavanja demonstracija protiv „Rio Tinta“, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je sinoć u emisiji Televizije Kragujevac rekao da se iza protesta „kriju političari iz opozicije koji niz godina traže bilo koji način da doprinesu destabilizaciji svoje države“.

Dašić je ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „sve što je dohvatio pozlatio“ i pitao: „Zar vi stvarno mislite da će sa takvom političkom karijerom da sebi prilepi etiketu čoveka koji će da potruje Srbiju?“.

On je pozvao građane da slušaju struku, a ne „jedne te iste koji decenijama prodaju priču iz svojih političkih interesa“.