Andreesku pobedila Curenko u Torontu u prvom meču na tvrdoj podlozi u sezoni

Andreesku pobedila Curenko u Torontu u prvom meču na tvrdoj podlozi u sezoni

Kanađanka Bianca Andreescu je doživela neočekivan poraz na svom prvom turniru ove godine na tvrdoj podlozi, gde je Lesia Curenko uspela da je savlada rezultatom 0-6, 6-3, 6-4. Andreescu, koja je pobedila na domaćem turniru 2019. godine i osvojila US Open, nije imala uspeha na ovom turniru nakon povrede leđa prošle godine. Na ovom turniru, Andreescu je eliminisana u drugom kolu od strane Donna Vekić. Iako je pokušala da se vrati u meču nakon što je zaostajala sa 5-0, nije uspela da preokrene rezultat.

Nakon meča, Andreescu je priznala da je odigrala neke od svojih najboljih teniskih poena u prvom setu, ali je na kraju bila poražena. Lesia Tsurenko, zajedno sa Elina Svitolina i Marta Kostjuk, prošla je u narednu fazu turnJastremska je morala da prekine meč protiv Tejlor Townsend zbog povrede ramena, dok su Anna Kalinskaja i Viktorija Azarenka takođe uspešno prošle dalje. Turnir u Torontu je imao nekoliko izostanaka, uključujući Igu Svjontek, Barbora Krejcikova, Elena Rjbakina, Jasmin Paolini, Marjia Sakari i Danijel Kolins.

Na terenu su se istakle Koko Gaf i Arina Sabalenka, dok je Džesika Pegula, prošlogodišnja pobednica u Montrealu, takođe bila među takmičarkama koje su došle u Kanadu da brane titulu.