Tesla povlači 1,68 miliona automobila u Kini zbog problema sa prtljažnikom

Tesla povlači 1,68 miliona automobila u Kini zbog problema sa prtljažnikom

Tesla je objavila povlačenje 1,68 miliona automobila u Kini zbog problema sa sigurnosnim sistemom koji se odnosi na otključani prtljažnik. Kineski tržišni regulator saopštio je da će povlačenje obuhvatiti modele S i X, kao i domaće modele 3 i Y proizvedene između 15. oktobra 2020. i 17. jula 2024. godine.

Prema obaveštenju, Tesla će rešiti problem putem daljinske nadogradnje softvera koja će omogućiti vozilima da upozoravaju vozača kada prtljažnik nije zaključan. Takođe, vozila sa neispravnim bravama na prtljažniku biće besplatno popravljena.

Problem može izazvati da se otključani poklopac prtljažnika otvori tokom vožnje, što može ometati vid vozača, iako nije izvešteno o bilo kakvim stvarnim incidentima. Ova situacija dolazi u vreme kada Tesla beleži pad neto prihoda u drugom kvartalu zbog smanjene prodaje uprkos sniženju cena i finansiranju sa niskim kamatama.

Kina ostaje ključni tržišni i proizvodni centar za Teslu, ali je suočena i sa rastućom konkurencijom domaćih proizvođača električnih vozila.