Četiri osobe poginule u uraganu Debi u SAD: Oluja čupala stabla, rušila stubove

Četiri osobe poginule u uraganu Debi u SAD: Oluja čupala stabla, rušila stubove

Najmanje četiri osobe su poginule u uraganu Debi, koji je zahvatio jugoistok Sjedinjenih Američkih Država (SAD), posebno državu Floridu.

Prema informacijama koje je podelila Nacionalna meteorološka služba (NWS), vozač kamiona koji je izgubio kontrolu nad vozilom na auto-putu 75 u Tampi, na Floridi, je preminuo.

Tri smrtna slučaja o kojima su ranije izvestili državni zvaničnici uključuju ženu i dete (12) koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći i tinejdžera koji je poginuo kada je stablo palo na mobilnu kućicu.

Uragan Debi usporio je u tropsku oluju nakon što je stigao do obalnog grada Stajnheči na Floridi brzinom od 80 milja (oko 130 kilometara) na sat, prema Nacionalnom centru za uragane.

Došlo je do velikih poplava zbog kretanja Debi prema unutrašnjosti, snažna oluja čupala je stabla, rušila stubove i prekinula napajanje električnom energijom za više od 250.000 korisnika širom države.

Osim toga, prema stranici za praćenje letova „FlightAware“, više od 1.700 letova je juče otkazano, a više od 5.800 letova je odloženo.