Američka reprezentacija u 3×3 na Olimpijadi u Parizu završila takmičenje sa skromnim rezultatom

Američka reprezentacija u 3×3 na Olimpijadi u Parizu završila takmičenje sa skromnim rezultatom

Američka muška reprezentacija završila je u nedelju svoje učešće u takmičenju 3×3 na Olimpijskim igrama u Parizu sa skorom od 2-5, nakon što su poslednjih pet utakmica odigrali bez Džimera Fredeta, koji je bio povređen. Kanjon Beri istakao je da je nedostatak njihove zvezde bio veliki udarac za tim, ističući da je bilo teško igrati bez njega. Fredet je trebalo da bude ključni igrač, ali je zbog povrede propustio veći deo takmičenja.

Nakon lošeg početka sa četiri poraza, Amerikanci su uspeli da ostvare nekoliko pobeda, ali nisu uspeli da se plasiraju dalje, eliminisani su porazom od Holandije. Tim se pitao šta bi bilo da Fredet nije povređen, s obzirom na to da je on bio ključni igrač u njihovom napadu.

Iako su imali isti broj pobeda kao i Poljska, SAD su izgubile u tajbrejku zbog poraza od Poljske u drugoj utakmici. Tim je izrazio razočaranje rezultatima, iako su dali sve od sebe. Selektor Džo Levandovski istakao je da je ponosan na napredak koji je tim ostvario.

Kina je takođe eliminisana sa skorom 1-6, dok su se u polufinale plasirale Letonija i Holandija. Letonija je bila nepobediva u bilijaru, dok je Holandija zauzela drugo mesto. Litvanija će se sastati sa Poljskom, a Srbija sa Francuskom u utakmicama koje će odrediti preostale polufinaliste.