Čak ni zlatna olimpijska medalja ne može naterati mađarskog plivača Kristofa Milaka da prekine ćutanje

Čak ni zlatna olimpijska medalja ne može naterati mađarskog plivača Kristofa Milaka da prekine ćutanje

Iako je osvojio zlatnu medalju u trci na 100 metara leptir na Olimpijadi u Parizu, Kristof Milak ostao je dosledan svojoj odluci da ne razgovara sa medijima. Ova odluka, koja traje već više od godinu dana, nije iznenadila novinare koji su čekali na njegovu izjavu posle trke.

Milak, svetski rekorder na 200 metara leptir, pokazao je impresivne rezultate i osvojio zlato u subotu uveče sa vremenom od 49,90 sekundi. Kanađanin Džoš Liendo osvojio je srebro sa 49,99 sekundi, dok je Ilja Harun, takođe iz Kanade, osvojio bronzu sa 50,45 sekundi.

Iako je njegovo ćutanje nakon trke bilo očekivano, plivač je pokazao svoju superiornost u bazenu. Trener njegovog mađarskog tima, Čaba Šoš, opisao je Milaka kao „posebnog“, ali nije mogao da objasni razlog za njegovu povučenost.

„On je malo više nego poseban,“ rekao je Šoš, dodajući: „Nemam pojma zašto ne govori jer isto radi i sa mađarskim medijima.“

Milak je prethodno osvojio zlato u Tokiju na 200 metara leptir i srebro na 100 metara. Njegov nastup u Parizu bio je iskupljenje nakon što je izgubio na 200 metara leptir ranije ove nedelje od Leona Maršana, superzvezde iz Francuske.

Mađarski novinari su primetili da je Milak preskočio intervjue na lokalnoj televiziji i konferenciju za štampu posle pobede. U međuvremenu, bronzani medalista Ilja Harun opisao je Milaka kao „stvarno finog“ i podržavajućeg sportistu, uprkos ranijim pretpostavkama o njegovoj težoj prirodi.