Španija se plasirala u polufinale Olimpijskog turnira posle dramatičnog izvođenja penala

Španija se plasirala u polufinale Olimpijskog turnira posle dramatičnog izvođenja penala

Španija je ostvarila neverovatnu pobedu protiv Kolumbije u subotu, plasiravši se u polufinale Olimpijskog turnira u ženskom fudbalu nakon uzbudljivog izvođenja penala. Utakmica na Stad de Lionu završila je rezultatom 2:0 za Španiju nakon raspucavanja, u kojem su pobedili sa 4-2.

Kolumbija je rano povela zahvaljujući golovima Majre Ramirez u 12. minutu i Lejsi Santosa u 52. minutu, izgledajući kao ozbiljan kandidat za ulazak u poslednja četiri. Međutim, Španija je odgovorila snažno u drugom poluvremenu. Jenni Hermoso je smanjila zaostatak u 79. minutu, a Irene Paredes izjednačila u nadoknadi vremena, čime je utakmica otišla u produžetke.

U izvođenju penala, španska golmanica Cata Coll je odbranila udarac Kataline Usme, dok je Lijana Salazar promašila svoj pokušaj. Španija je uspela da realizuje svih četiri penala, a odlučujući udarac je postigla osvajačica Zlatne lopte Aitana Bonmati.

Kolumbijska zvezda Linda Kaisedo povredila se i napustila teren na nosilima u 66. minutu, što je dodatno otežalo njihov put ka pobedi. Španija će se u polufinalu, koje će se igrati u Marseju u utorak, suočiti sa Francuskom ili Brazilom, nastavljajući svoj put ka još jednom velikom uspehu nakon prošlogodišnje pobede na Svetskom prvenstvu za žene u Australiji.