Donald Tramp zakazuje debatu sa Kamalom Haris na Foks njuzu, planira skup ako ona ne dođe

Donald Tramp zakazuje debatu sa Kamalom Haris na Foks njuzu, planira skup ako ona ne dođe

Donald Tramp, republikanski kandidat za predsednika SAD, najavio je da će održati debatu sa potpredsednicom Kamalom Haris 4. septembra na TV kanalu Foks njuz. Tramp je putem svoje društvene mreže Truth Social rekao da, ukoliko Haris iz bilo kog razloga ne može da učestvuje u debati, Foks njuz će organizovati skup u Gradskoj skupštini u Pensilvaniji, čija lokacija će biti naknadno određena.

Tramp je dodao da je prvobitno bio planiran susret sa tadašnjim demokratskim kandidatom, Džoom Bajdenom, ali je taj događaj otkazan jer Bajden više nije kandidat. On je kritikovao Demokratsku stranku zbog „nepravilnog“ zamene kandidata i istakao da se sudi sa Ej-Bi-Si Netvorkom zbog sukoba interesa.

Prema Trampovim rečima, debatu će moderirati novinari Foks njuz Bret Bajer i Marta Mekalum, a pravila će biti slična onima koja su korišćena u njegovoj prethodnoj debati sa Bajdenom. Tramp je izrazio očekivanje da će debata otkriti loše politike Demokratske stranke, bez obzira na novog kandidata.

Kamala Haris, koja je nedavno postala zvanični kandidat Demokratske stranke za predsednika, dobila je dovoljno glasova delegata, potvrdio je predsednik Demokratskog nacionalnog komiteta Džejmi Harison.