Harkovska oblast da realizuje projekte rekonstrukcije sa nemačkim partnerima

Harkovska oblast da realizuje projekte rekonstrukcije sa nemačkim partnerima

Harkovska oblast će zajedno sa nemačkim partnerima realizovati projekte rekonstrukcije i jačati odbrambene kapacitete, saopštila je pres služba Harkovske regionalne vojne uprave.

O ovom pitanju razgovaralo se tokom sastanka guvernera regiona Harkova Oleha Sinjehubova i nemačkog ambasadora u Ukrajini Martina Jegera.

Prema regionalnoj vojnoj administraciji, Nemačka trenutno učestvuje u restauraciji vodeće obrazovne ustanove u oblasti Harkov, koja je oštećena u ruskom raketnom napadu. U toku je rad na obnavljanju učenja van mreže u instituciji već ove jeseni.

„Zahvalni smo Saveznoj Republici Nemačkoj na njenoj nepokolebljivoj podršci regionu Harkov. Ambasador je primetio efikasnost regiona Harkov u obnavljanju kritične energetske infrastrukture i izrazio dalju podršku po ovom pitanju. Generalno, razgovarali smo o obećavajućim projektima i planovima. koji podrazumevaju privlačenje pomoći i investicija za obnovu Harkova, posebno za jačanje odbrambenih kapaciteta, hvala vam na podršci i zajedničkom radu za razvoj Harkovske oblasti i Ukrajine.

Učesnici sastanka razgovarali su i o sanaciji uništenih energetskih objekata i njihovoj zaštiti, pripremi za zimsku sezonu vodeći računa o decentralizovanom modelu snabdevanja energijom i dr.