Vučić: Srbija i Severna Makedonija razvijaće najbliže odnose i međusobno se podržavati

Vučić: Srbija i Severna Makedonija razvijaće najbliže odnose i međusobno se podržavati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sastanka sa predsednicom Severne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom da je uveren da će dve zemlje razvijati najbliže moguće odnose, kao i da će te odnose graditi pažljivo, uz međusobno poštovanje.

„Naša ekonomska trgovinska razmena je bila na 1,75 milijardi (evra), uveren sam da već u naredne dve godine možemo da idemo preko dve milijarde evra razmene i još mnogo toga zajednički da uradimo, do toga da se međusobno podržavamo, ne samo kroz inicijativu Otvoreni Balkani, već svuda i u svim međunarodnim forumima, organizacijama, institucijama“, rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju sa predsednicom Severne Makedonije, a posle obilaska manastira Sveti Prohor Pčinjski.

On je dodao da je predsednici Severne Makedonije čestitao izbornu pobedu i naveo da će je zamoliti da do kraja godine dođe u prvu zvaničnu posetu Beogradu.

Vučić je rekao da je sa delegacijom Severne Makedonije razgovarano i o izgradnji deonica pruge do Soluna koje idu kroz dve zemlje, čiji završetak bi bio, kako je ocenio, koristan za obe strane.