Novak Đoković izborio polufinale na Olimpijadi u Parizu uprkos problemima sa kolenom

Novak Đoković izborio polufinale na Olimpijadi u Parizu uprkos problemima sa kolenom

Novak Đoković je u četvrtak uveče na Olimpijadi u Parizu ostvario impresivan trijumf protiv Stefanosa Cicipasa, pobedivši ga rezultatom 6-3, 7-6 (3) i osiguravši mesto u polufinalu. Ova pobeda dolazi uprkos vidljivim problemima sa hirurški saniranim desnim kolenom, koji su se pojavili tokom drugog seta.

Đoković, koji je u petak zakazan za meč protiv Lorenza Musetija iz Italije, nastavlja svoju potragu za prvim olimpijskim zlatom u svojoj karijeri. Sa 37 godina, srpski teniser i dalje pokazuje impresivne rezultate i borbenost, što je posebno važno s obzirom na njegove nedavne fizičke probleme.

U prvom setu Đoković je dominirao, dok su u drugom setu primetni problemi sa kolenom doveli do ozbiljnih poteškoća. Nakon što je zaostajao 3-0, Đoković je uspeo da se vrati u meč uz pomoć svog tima i pobedi u tajbrejku.

Sada će se Đoković suočiti sa Musetijem za mesto u finalu, dok će se u drugom polufinalu Karlos Alkaraz iz Španije sastati sa Feliksom Ože-Alijasimom iz Kanade.

Đoković je do sada imao izuzetne rezultate na Olimpijadi, uključujući bronzanu medalju iz Pekinga 2008. godine, ali je zlato još uvek nedostajalo njegovoj bogatoj kolekciji trofeja.