Đoković u četvrtfinalu olimpijskog turnira, Kepfer laka prepreka

Đoković u četvrtfinalu olimpijskog turnira, Kepfer laka prepreka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Nemca Dominika Kepfera rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3 u osmini finala olimpijskog turnira.

Đoković je upisao 16. pobedu u singlu na Olimpijskim igrama i igraće četvrto četvrtfinale u karijeri na Igrama, ni jedno ni drugo dostignuće nije pošlo za rukom nijednom drugom teniseru.

Prvi nosilac na Olimpijskim igrama u Parizu u meču za polufinale igraće protiv Grka Stefanosa Cicipasa koji je pobedio Argentinca Sebastijana Baeza.

Đoković je protiv Kepfera igrao sat i 37 minuta i u drugom međusobnom duelu rutinski je stigao do pobede nad 70. teniserom na ATP listi.

Srpski teniser je sporo, ali sigurno ušao u meč, verovatno s dozom opreznosti, jer je Kepfer izuzetno nepredvidiv levoruki teniser. Ipak, Đoković je prvi stigao do brejka i vođstva od 3:1, ali je Nemac uzvratio ribrejkom i izjednačio rezultat. Potom su teniseri osvajali svoje servis gemove, a Đoković je u 12. gemu napravio novi brejk i prvi set je rešio u svoju korist rezultatom 7:5.

Novak je u drugom setu počeo agresivno, iskoristio je faktor iznenađenja i jednu vrstu nepripremljenosti Kepfera. Rizičnim udarcima i angažovanom igrom uspeo je na početku da slomi otpor rivala. Veoma brzo je stigao do sigurnih 3:0, a potom je uobičajeno, standardno odrađivao posao. Ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje svoje vođstvo, dok je Kepfer bivao nervozniji zbog nekoliko promašenih zicera.

Đoković je realizovao i treću prepreku na putu ka zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama.

Protiv Grka Cicipasa odigraće 14. međusobni meč, a srpski teniser vodi u pobedama sa 11:2. Cicipas je poslednji put pobedio Đokovića 2019. u Šangaju, a teniseri ove godine još uvek nisu odigrali međusobni duel. Pre predstojećeg duela, sastali su se u finalu Australijan opena 2023, a Đoković je izašao kao pobednik.