Izrael izveo napad na Bejrut, najmanje jedna osoba poginula

Izrael izveo napad na Bejrut, najmanje jedna osoba poginula

U utorak je Izrael izveo retki napad na Bejrut, ubivši najmanje jednu osobu i povredivši nekoliko drugih, u eskalaciji tenzija sa libanskom militantnom grupom Hezbolah. Napad je izveden dronom, koji je lansirao tri rakete na južno predgrađe Beiruta, Haret Hreik.

Izraelska vojska je saopštila da je napad bio usmeren na komandanta militanata koji je navodno odgovoran za raketni napad na Golansku visoravan, u kojem je poginulo 12 dece i tinejdžera, kao i za druge napade na izraelske civile.

Libanska Nacionalna novinska agencija izvestila je da je u napadu poginula jedna žena i da je nekoliko ljudi povređeno, od kojih su neki ozbiljno. Povređeni su prevezeni u obližnje bolnice. Bolnica Bahman je apelovala za donacije krvi zbog velikog broja povređenih.

Zvaničnici Hezbolaha su potvrdili da je napad pogodio njihovo uporište, uzrokujući štetu na nekoliko zgrada. Nije odmah jasno da li je ciljna meta napada pogođena.

Ovaj napad je poslednji u seriji sukoba između Izraela i Hezbolaha, koji su se intenzivirali nakon što je Izrael okrivio Hezbolah za nedavne raketne napade. Poslednji put kada je Izrael izveo napad na Bejrut bio je u januaru, kada je ubijen visoki zvaničnik Hamasa.