Dačić u Sokobanji: „Edukacija i prevencija ključni za bezbednost u saobraćaju“

Dačić u Sokobanji: „Edukacija i prevencija ključni za bezbednost u saobraćaju“

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je danas u Sokobanji naglasio važnost edukacije i svesti o saobraćajnim pravilima kao ključnih faktora za smanjenje saobraćajnih nesreća. Tokom svoje izjave, Dačić je istakao značaj kontinuiranog sprovođenja edukativnih kampanja na svim nivoima, od škola preko medija do javnih kampanja.

„‘Karavan bezbednosti saobraćaja’ putuje od grada do grada kako bi svi učesnici kampanje doprinosili podizanju svesti o pravilima i odgovornosti u saobraćaju“, rekao je Dačić. „Trudimo se da motivišemo ljude da razmisle o svom ponašanju i preduzmu odgovorne korake.“

Ministar je istakao da saobraćajna policija stalno prati frekvenciju saobraćaja i reaguje na potencijalne rizike na putu. Prema njegovim rečima, iako represivne mere imaju određeni efekat u smanjenju broja prekršaja, one moraju biti podržane preventivnim aktivnostima i edukacijom kako bi bile efikasnije.

„Kombinacija represivnih mera sa preventivnim aktivnostima, promocijom bezbednosti i promenom svesti vozača je ključna za poboljšanje bezbednosti na putevima“, zaključio je Dačić.