Elon Mask naziva Madura „diktatorom“ u poslednjem napadu tehnološkog milijardera protiv stranog lidera

Elon Mask naziva Madura „diktatorom“ u poslednjem napadu tehnološkog milijardera protiv stranog lidera

Dodajte venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura na rastuću listu stranih lidera sa kojima je tehnološki milijarder Elon Mask odabrao borbu. Nakon nedavnih predsedničkih izbora u Venecueli, gde su se Maduro i njegovi politički protivnici sukobili oko rezultata, Elon Mask je javno optužio Madura za izbornu prevaru na društvenim medijima. Maduro, sa svoje strane, nazvao je Maska „glavnim neprijateljem mira u Venecueli“.

Izbori su bili popraćeni tenzijama nakon što su zvaničnici objavili pobedu Madura sa 51% glasova, dok je njegov rival Edmund Gonzales osvojio 44% glasova. Ova situacija dovela je do sukoba i povećala tenzije u zemlji. Opozicija, nakon neuspelih pokušaja da sruši Madura protestima od 2014. godine, okrenula se glasačkim kutijama u nadi da će mirnim putem promeniti političku situaciju u zemlji.

Elon Mask nije stran sukobima sa stranim vladama, a nedavno se našao u konfliktu sa brazilskim vrhovnim sudom zbog slobode govora i političkih stavova na svojoj društvenoj platformi. Osim toga, lideri širom sveta su izrazili zabrinutost zbog nedostatka transparentnosti u prebrojavanju glasova na nedavnim izborima u Venecueli.