Bokserski šampion Oleksandar Usik dolazi u Pariz da podrži ukrajinske sportiste na Olimpijadi

Bokserski šampion Oleksandar Usik dolazi u Pariz da podrži ukrajinske sportiste na Olimpijadi

Oleksandar Usik, šampion u boksu u teškoj kategoriji, stigao je u Pariz kako bi pružio podršku ukrajinskim sportistima na Olimpijadi 2024, uprkos teškoj situaciji u njegovoj domovini. Usik je posetio Ukrajinski dom u Parizu i prisustvovao takmičenju u mačevanju gde je Ukrajinka Olga Harlan osvojila bronzanu medalju u ženskoj pojedinačnoj sablji, što je bila prva medalja za Ukrajinu na ovogodišnjim igrama.

„Moja lična želja je bila da Olga osvoji medalju. Nije me iznenadilo što je to uspela, jer sam znao da je sposobna za to“, izjavio je Usik za Asošiejted pres. On je istakao da je prisustvo ukrajinskih sportista na Olimpijadi izuzetno važno s obzirom na teške okolnosti u zemlji, uključujući svakodnevne raketne udare i oštećenu sportsku infrastrukturu.

Usik, koji ima tetovaže olimpijskih prstenova na obe ruke, naglasio je značaj podrške olimpijcima i dodao da se nada daljim medaljama. „Podržavamo sve naše olimpijce koji su ovde u Parizu i predstavljaju našu zemlju“, rekao je.

Takođe je spomenuo Oleksandra Hižnjaka, jednog od istaknutih ukrajinskih sportista, koji se bori za olimpijsko zlato nakon što je izgubio finale na prethodnim igrama u Tokiju. „Aleks teži olimpijskom zlatu. Ima nedovršeni posao“, dodao je Usik.

Usikova poseta i podrška ukrajinskim sportistima na Olimpijadi u Parizu odražava ne samo njegovu posvećenost sportu već i snažnu želju da inspiriše i ohrabri svoje sunarodnike u teškim vremenima.